05.04.2024

ИНТЕРВЮ  на г-жа Данета Желева - Главен изпълнителен директор на Индустриален Холдинг България АД във връзка с организирания от Investor Media Group форум „Energy of Tomorrow“.

Пред Investor.bg, г-жа Данета Желева споделя тенденциите, които ще повлияят бъдещето на корабната индустрия – автоматизация на корабните операции, все по-голяма автономност с възможност за управление от друга локация, внедряването на дигитални близнаци като подкрепа за поддръжката и ремонта на корабите, както и обучението на екипажите. Г-жа Желева отбелязва още и възможностите, които би могъл да предостави изкуственият интелект при навлизането му в корабната индустрия, а именно - по-точен и бърз анализ на данни, планиране на пътя на корабите, по-добра комуникация с екипажите, киберсигурност с цел повишаване безопасността на плаванията, както и по-добра утилизация на отпадъците.

В контекста на пандемията, геополитическата и макроикономическата обстановка в света, г-жа Желева намира добрите традиции, добрите специалисти и утвърдените практики в сектор морски транспорт, както и останалите сектори, в които оперират предприятията от Индустриален Холдинг България АД, за ключов фактор в преодоляването на новите бариери на определени пазари и продължаващото развитие на индустриалната група.

Оригиналният материал с интервюто на г-жа Данета Желева, Главен изпълнителен директор на Индустриален Холдинг България АД, е публикуван от Investor.bg и може да бъде прочетен на адрес: https://www.investor.bg/a/572-intervyuta/391432-daneta-zheleva-krizite-dadoha-tlasak-na-mnogo-novi-tehnologii-i-vazmozhnosti