15.08.2022

Само на километър от варненската митрополитска катедрала “Успение Богородично” в центъра на града Южната промишлена зона започва да приема облика на модерните индустриални райони, където в съседство функционират производствени и складови мощности, офиси и зони с обществено предназначение.

В Южната промишлена зона развиват дейността си шест от дружествата на “Индустриален холдинг България” – “Булярд корабостроителна индустрия”, “Булпорт логистика”, “Пристанищен терминал Одесос ПБМ”, мениджърската компания “ИХБ Шипинг”, компанията за корабен дизайн “ИХБ Шипдизайн” и “Български корабен регистър”.

Компаниите работят в добра синергия в името на пълноценната услуга и грижа за клиента. Те са в основата на изграждането на новия облик на Южната промишлена зона чрез постоянни инвестиции в облагородяването на района и развитието на средата като предпочитано място за работа от младите хора.

„ИХБ Шипинг“ управлява флота от 4 кораба за насипни товари на “Индустриален холдинг България”. “Работим 100% за международния пазар, с международна конкуренция и неограничени възможности”, разказва Пламен Димитров, изпълнителен директор на компанията. Той е завършил Висшето военноморско училище в града със специалност “Навигация” и има 24 години опит в менажирането на кораби.

“Това, което изключително много ценя в своя екип, са професионализмът, всеотдайността и стремежът винаги да се равняват по най-добрите – споделя директорът. - Предизвикателствата пред морския транспорт и хората в сектора са многобройни, но ние в “ИХБ Шипинг” вярваме, че младите кадри, както и екипажите от други националности, с които напоследък работим, ни дават възможност постоянно да сме в крак с новите тенденции. Винаги сме прилагали на нашите кораби политика на толерантност, колегиалност и липса на дискриминация по възраст, националност или религия. Даваме възможност на всеки един член на екипажа да покаже най-доброто от себе си. Имаме от години кадетска програма, програма за желаещите да работят на брега при нас или в някоя от останалите компании в групата.”