21.06.2024

На 20 май 2024 година влезе в сила подписаният с Kiribati Islands Overseas Seamen’s Union (KIOSU) колективен трудов договор за наемане на моряци и беше регистриран в централата на ITF в Лондон.


Първите моряци от Република Кирибати се качиха на 5 юни 2024 година в порт Кадиз, Испания и се присъединиха към екипажа на м/к „Антея“. Следваща група пое вахта на м/к „Даймънд Скай“ в порт Каляо на 15 юни 2024 година. Това е обещаващо начало на ползотворно и успешно сътрудничество. ИХБ Шипинг възнамерява да наема компетентни, опитни и мотивирани моряци от тази националност за различни позиции на всички управлявани кораби.

Република Кирибати е островна държава в централната част на Тихия океан с население около 120,000 души и официален език – английски. Страната е известна със своето богатство на морски ресурси. Мореплаването е основна част от културата на Кирибати.
Правителството активно поддържа морското образование по стандартите на Конвенцията STCW и насърчава упражняването на морски професии. Изграденият национален квалификационен център, Kiribati Marine Training Centre (MTC), си партнира с правителството на Нова Зеландия и South Pacific Marine Services (SPMS), и се е доказал като водеща морска образователна институция от значение за целия регион. Повече информация за това, може да се намери на адрес: https://sdgs.un.org/partnerships/kiribati-marine-training-centre-mtc.

Моряците от Кирибати са високо ценени и уважавани по целия свят заради своите умения и дисциплина. Сключването на колективния трудов договор с KIOSU дава възможност за реализация на тези талантливи моряци и затвърждава ангажимента на ИХБ Шипинг да осигурява компетентни и мотивирани морски кадри за екипажите на управляваните кораби.